top of page

the story

Storyn tar sin början i Ältas äldsta tvättstuga - där två systrar hade bestämt sig för att bli frisörer.

2008

Det tog sin början i en fallfärdig tvättstuga på föräldrarnas bakgård där två systrar som utbildade sig till frisörer

- och snabbt förvandlade dom 12 kvadratmeter till en liten, men fullt fungerande salong. Här togs det emot vänner, familjemedlemmar och det dröjde inte länge innan grannarna började knacka på efter att ha hört ryktet om den nya salongen i kvarteret.

 

Snart tog Rebecca studenten från sin frisörutbildning samtidigt som bokningarna blev fler. Företaget var redan igång och verksamheten i ”tvättstugan” gick bättre och bättre. En tydlig marknadsplan "Din frisör på hemmaplan" gav resultat, men just där och då fanns ingen tanke kring hur, när eller ens om ett nästa steg skulle tas.

2012

Det fanns en generationslägenhet i villan där familjen bodde, och när båda systrarna flyttat hemifrån såg Rebecca chansen att ta salongen till nästa steg. De bokningsbara tiderna som fanns började nu bli så pass populära att de snart inte räckte till. Efter diskussioner hemma vid middagsbordet slutade det med att salongen flyttades upp till lägenheten och de fick nu gott om plats - hela 36 kvadratmeter mot de 12 i tvättstugan kändes stort.

Madde hade nu också asvlutat sin frisörutbildning och båda tjejerna varvade en hyrstol på andra salonger med att ta emot kunder hemma i villan. Efter ett par år med gott rykte och billiga klippningar i Älta var tjejerna snart fullbokade i veckor framöver. Med inställningen ”bära eller brista” sa båda systrarna upp hyrstolarna och bestämde sig för att bara ta emot kunder i Älta. Efterfrågan var nu så pass stor att det var värt chansningen.

2015

Några år till gick och kunderna blev fler och drömmen om att skapa något mer växte för varje dag. När Ältas ”grusgrop” skulle bli ett industriområde med intilliggande bostäder fick systrarna en idé om att börja hitta sig en större salong och ”flytta hemifrån” på riktigt. 2014 hittade dom en fastighet som skulle byggas och därmed en lokal som var tillgänglig.

 

Rebecca med hennes kreativa ådra började rita upp lokalen från tomt papper och det hela slutade med att den 1 september 2015 öppnades dörrarna till ”Salong Willarp” på Grustagsvägen 5 i Älta. En salong med fönster från golv till tak, 137 kvadratmeter stort och luftigt mellan platserna. En dröm som gick i uppfyllelse.

2023

Steg för steg har tjejerna sedan dess byggt upp en verksamhet och provat sig fram vad som efterfrågas och lärt sig av vad som inte var lika bra. Efter åtta fantastiska år med en hel del erfarenhet i bagaget fick de chansen att göra samma resa igen -  bygga upp och rita en salong från grunden. Så den 23 mars 2023 öppnades nya Salong Willarp upp, ett stenkast bort på Örkroken 23 i Älta. Nya möjligheter och ett nytt koncept att lära känna  - men fortfarande samma Willarp.

 

Det finaste vi får höra dagligen är att det känns så personligt och familjärt hos oss - och det är precis så vi vill ha det. Eftersom att en gång i tiden kom faktiskt kunderna hem till oss.

 

Kom och hälsa på oss!

Rebecca & Madeleine

bottom of page