FRÅN TVÄTTSTUGA TILL SALONG

Allt började 2009 på en liten bakgård, i vad som då var Ältas äldsta tvättstuga i ett fallfärdigt litet hus som skulle byggas om. Två systrar, Rebecca och Madeleine, hade utbildat sig till frisörer och hade en dröm om en egen salong. Efter en tids renovering var snart den lilla stugan en väldigt liten, men fullt fungerande frisörsalong på 15 kvm. Systrarna började klippa både varandra och kompisar. Det dröjde inte länge innan ryktet spred sig och snart knackade hela grannskapet på för en klippning.

 

Salongen gick från en hobbyverksamhet till ett heltidsjobbb för tjejerna. Salongen flyttade från friggebodens 15 kvm till en generationslägenhet om 36 kvm i villan där föräldrarna bodde. Det var nu "Systrarna Willarp" började bli mer populära i Älta

och ett namn som de flesta kände till.

NÄR DRÖMMEN BLIR TILL VERKLIGHET

Under 2014 skrev systrarna på ett kontrakt för ett nybygge i Ältas industriområde. Det var då den riktiga planeringen påbörjades inför att öppna "Salong Willarp" på den plats där Salongen är belägen idag.

Drömmen blev till verklighet när systrarna i september 2015 slog upp dörrarna till Salong Willarp på Grustagsvägen 5 i Älta. Mitt i ett industriområde, en lokal med högt i tak, stora fönster och generöst med utrymme. Och det bästa av allt - den familjära känslan håller i sig än idag. Den vi hade när kunderna faktiskt kom hem till oss.

Att arbeta hållbart har aldrig tidigare varit lika betydelsefullt som nu

FOKUS

Du är vårt fokus och vi vill förhöja din upplevelse när du har din stund hos oss. Därför är allt vi serverar på salongen noga utvalt. Med ditt och våra medmänniskors välmående i åtanke då allt är ekologisk och i största möjliga mån fairtrade.

Ditt besök hos på Salong Willarp är en helhetsupplevelse. Från det att du bokar din tid hos oss, kliver in genom vår dörr tills när vi ses igen. Mellan dina besök på salongen finns vi alltid här för dig om du har frågor och funderingar samt genom att inspirera till mer hårglädje på våra sociala medier.

MILJÖ

Att arbeta så naturligt som möjligt utan att tumma på hållbarhet och resultat är en självklarhet hos oss. Kemikalier och andra miljöpåverkande delar finns för oss och många andra som en del av det dagliga arbetet. Vi försöker så gott det går att vidta åtgärder för att minimera åverkan detta har på miljön och därigenom kontinuerligt se över hur vi arbetar och vad vi arbetar med.

Under 2020 är vår målsättning att minimera användandet av kemikalier och hitta alternativa lösningar för oss själva och er kunder. Vi ska slänga så lite som möjligt i våra hushållssopor och minimera användningen av vatten.

NATURLIG HÅRVÅRD

För att kunna vara med och påverka att branschen styrs i rätt riktning är det under vårt ansvar att göra det vi kan. Därför är en genomtänkt miljö- och ansvarspolicy helt avgörande när vi väljer våra samarbetspartners.

Produkterna som står på våra hyllor i salongen är alltid fria från sulfater, parabener och i största möjliga mån bestående av naturliga ingredienser.