FAQ / FRÅGOR & SVAR OM COVID-19

Tack för att du visar hänsyn och följer vår policy. Har du frågor som du inte fått svar på här är du välkommen att höra av dig direkt till salongen via telefon eller via mail.

Senast uppdaterad: 1 juni 2021

HAR NI ÖPPET?

Ja, vi har öppet och vi jobbar stenhårt på att du som kund och att alla våra medarbetare ska vara trygga.

BEHÖVER JAG ANVÄNDA MUNSKYDD HOS ER?

Ja, du behöver bära munskydd under hela ditt besök på salongen. Du måste själv ha munskydd med dig eller köpa ett munskydd på plats hos oss. Vi som arbetar på salongen bär munskydd eller visir.

BEHÖVER JAG ANVÄNDA MUNSKYDD ÄVEN OM JAG FÅTT VACCIN ELLER HAR ANTIKROPPAR?

Ja, du behöver bära munskydd under hela ditt besök på salongen även om du är vaccinerad eller vet att du har antikroppar.

 

Varför? Vi går enligt Folkhälsomyndigheternas rekommendationer som säger att kan finnas en viss risk att du kan bli sjuk, trots vaccinationen, och därmed smitta andra, även om du själv inte utvecklar några symtom. Därför gäller de grundläggande råden fortsatt även för dig som är vaccinerad. För dig som har antikroppar bedöms medföra en minskad risk att smittas och därmed en minskad risk att föra smittan vidare till andra. Trots det ber vi dig bära munskydd då vi arbetar så nära våra kunder.

HUR MÅNGA KUNDER FÅR MAN VARA I SALONGEN SAMTIDIGT?
 

Hos oss får max 11 kunder vistas samtidigt. Riksdagen har tagit beslut om den nya så kallade Pandemilagen som började gälla den 10 januari. Föreskrifterna som FHM har beslutat om gäller inomhuslokaler för gym- och idrottsanläggningar och badhus samt handelsplatser. Frisörsalonger räknas som en handelsplats och vi på Salong Willarp är skyldig att beräkna maxantalet besökare/kunder som får vistas i lokalerna samtidigt, samt se till att antalet inte överskrids. Lagen säger en kund per 10 kvm samt att personalen räknas inte in i antalet personer som får vistas i lokalen samtidigt.

 

VAD GÖR NI FÖR ATT MINSKA SMITTSPRIDNING?
 

 • Tvättar händerna & använder handsprit. Vi tvättar händerna flera gånger under dagen samt använder engångshandskar när vi kan. När du kommer till oss kommer vi direkt be dig att tvätta händerna. Det står även handsprit tillgängligt på alla frisörplatser samt vid receptionen.
   

 • Använder munskydd eller visir. Vi använder alltid munskydd eller visir när vi arbetar med kunder i stolen.
   

 • Strikta städrutiner. Vi har strikta rutiner för städning av hela lokalen. Alla ytor såsom frisörplatser, dörrhandtag, kortterminal etc. tvättas med desinfektionsmedel återkommande varje dag.
   

 • Håller avstånd. Vi står utspridda i salongen. Hos oss sitter man långt ifrån varandra och den du kommer ha närmst kontakt med är din frisör. Vi har en stor lokal och vi har stor yta när du väntar på din tur, vi har två separerade utrymmen med frisörplatser samt två olika rum med shampooneringar.
   

 • Kan begränsa antal personer på samma plats. Vi är max fem frisörer vilket innebär att är att när vi alla på plats samtidigt så är det som mest 10 personer i vår lokal. I och med att vi har en lokal på totalt 140 kvm och två separerade utrymmen med frisörplatser och shampooneringar så är vi aldrig så många på samma plats. Har du frågor om detta eller är i riskgrupp och önskar sitta avskilt så är du välkommen att ringa oss.
   

 • Vi har nolltolerans mot sjukdomssymtom. Att du som kund är frisk när du kommer till oss är en självklarhet, och så även för oss som jobbar här. Vid minsta symtom på sjukdom är det hemgång. Detta gäller både dig som kund och oss som personal. Därför kan det hända att vi ringer dig med kort varsel och ändrar din bokade tid.
   

 • Kom utan sällskap till oss och i anslutning till din tid. Vi ber er komma direkt i anslutning till er tid och utan sällskap. Det för att hålla nere antalet personer som rör sig i lokalen samtidigt. Vid väder får man gärna vänta utanför, en knack och en vink bara så vet vi att du kommit.

HUR SER AVBOKNINGSPOLICYN UT?
 

Under pandemin har vi en 4 timmars avbokningspolicy. Du måste avboka din tid om du känner dig det minsta sjuk. Självklart hjälper vi dig att boka en ny tid. Om du uteblir eller vid sen avbokning debiteras halva priset av behandlingen du bokat.

I VILKET LÄGE SKA JAG UNDVIKA ATT BESÖKA ER?

På samma sätt som vi tar vårt ansvar på plats ber vi dig som kund att ta ditt ansvar genom att:

 

 • Stanna hemma symtomfri i 48 timmar. Vi ber dig stanna hemma i 48 timmar utan symtom innan du besöker oss. Så vet du att du inte är symtomfri 48 timmar innan ditt besök ber vi dig boka om tiden. Besök oss inte om du nyligen i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Covid-19.
   

 • Vänta med att besöka oss minst två veckor efter du varit utomlands, oavsett resemål.
   

 • Följ alltid folkhälsomyndighetens råd.